Hatha Yoga

De laatste jaren heeft de beoefening van yoga een enorme vlucht genomen in de westerse wereld. Er zijn sterk fysiek gericht vormen en meer meditatief gerichte stromingen.

In Gaden Chokor Ling vinden wij de middenweg belangrijk, een oefening (Asana) mag een uitdaging zijn maar dan alleen op persoonlijk niveau, er is nooit sprake van competitie.

Dat betekent dat de beoefening van yoga voor iedereen toegankelijk is en voor ieder een mogelijkheid biedt om de eigen capaciteiten gaandeweg  te versterken en naar eigen kunnen uit te bouwen.

De oefeningen worden vloeiend uitgevoerd met veel aandacht voor de manier van ademen, de adem wordt bewust ingezet als ondersteuning voor de uit te voeren oefeningen.

Meditatieve aandacht

Om de oefeningen volledig tot hun recht te laten komen is ook aandacht nodig, meditatieve aandacht gericht op zowel lichaam, adem als bewustzijn. Deze drie vormen de basis van een goede yogapraktijk, de resultaten hiervan zijn ondermeer :

  • Fysieke souplesse
  • Kracht opbouw
  • Rust (ontspanning en tevredenheid (Samtosha) zowel fysiek als mentaal)
  • Adembeheersing (tijdens de oefeningen en in specifieke ademtraining ofwel Pranayama)
  • Aandachtstraining (mindfulness. meditatie)

Tijdens de lessen wordt  zo nu en dan ook tijd ingeruimd voor theoretische achtergronden, daarnaast worden er  van tijd tot tijd verdiepingslessen  georganiseerd.

Lestijden

Dinsdagavond
Van 19.30u tot 20.45u
Van 21.00u tot 22.15u

Woensdagochtend
Van 9.30u tot 10.45u

Donderdagavond
Van 19.30u tot 20.45

Vrijdagochtend (locatie Ridderkerk)
Van 9.45u tot 11.00u

Kosten

De kosten bedragen 37,- euro per maand, contant of per bank te voldoen, een losse les kost 12,50 euro.
Een proefles is zonder kosten.

Wat mee te nemen?

Gemakkelijke, liefst katoenen kleding
Grote badhanddoek
Matten, kussens en plaids zijn aanwezig.

Docent

De lessen worden gegeven door Aldi Niemeijer. Zij heeft de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte gevolgd met als voornaamste leraar Jos Plenckers.en studeert nu met regelmaat bij Sri Shamji Bhatnagar Nadi Yoga.

Specialisaties : Chakra psychologie, Mantra/Yantra, Pranayama, Yoga voor kinderen en Ayurvedische massage.

Een goede theoretische basis is erg belangrijk maar de ervaring van het vele jaren oefenen en lesgeven heeft een enorme verdieping met zich meegebracht. Inmiddels geeft zij met plezier en enthousiasme ruim 25 jaar yogales aan mensen van alle leeftijden en gezindten.