Ayurvedische massage

Traditionele  Indiase massage technieken voor het balanceren van lichaam en geest.

Volgens de oude Indiase filosofie is regelmatige massage essentieel voor alle mensen in alle stadia van het leven.

De massage technieken bevorderen ontspanning , hierdoor wordt het stress niveau verlaagd zowel op lichamelijk als mentaal gebied,  dit is belangrijk omdat stress en de stresshormonen die daarbij vrijkomen veel klachten veroorzaken en een grote nadelige invloed kunnen hebben op allerlei processen in het lichaam. Ayurvedische massage kan er ook voor zorgen dat er een positieve verandering in het functioneren van het lichaam  optreedt zoals bijvoorbeeld verbetering van de bloedsomloop en versteviging van de huid en verbetering van het afweersysteem. Daarnaast kunnen allerlei voorkomende klachten zoals pijnlijke spieren en gewrichten, gespannen ademen, slecht slapen enzovoorts verminderen en soms volledig worden opgeheven.

Bij Ayurvedische massage wordt op een mat op de grond gewerkt, er wordt gebruik gemaakt van diverse soorten olie passend bij de constitutie van de gemasseerde persoon, de algemene massage gaat gepaard met het nalopen van specifieke drukpunten (marma’s) .

Een massage duurt tussen een uur en anderhalf uur.

In India was de traditie dat vrouwen alleen vrouwen masseerden,  aan deze traditie houden wij ons dan ook.

De yoga docenten Aldi Niemeijer en Daniëlle van Noppen volgden de opleiding Ayurvedische massage aan de Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte als onderdeel van de vierjarige opleiding tot docent en hebben inmiddels vele jaren ervaring met deze technieken.

Tevens volgde Aldi Niemeijer de opleiding tot Ayurvedisch massage therapeut aan de Hogeschool voor Ayurveda aangevuld met de verdiepingscursus Ayurveda Marma-massage.

 

Voor verdere informatie, afspraak en prijzen kunt u contact opnemen via mail gadenchokor@gmail.com.