Studiegroep boeddhisme

Wanneer je geïnteresseerd bent in het boeddhisme, boeddhist wil worden of boeddhist bent, is en blijft het belangrijk te luisteren, te studeren en te mediteren op de teksten en leringen die door de Boeddha zijn onderwezen.

Mahayana

Er zijn verschillende stromingen binnen het boeddhisme die allemaal een iets andere benadering/beoefening kennen.

De vorm van boeddhisme die in Gaden Chokor Ling bestudeerd en beoefend wordt is die vanuit de Tibetaanse Kadampa traditie, deze traditie behoort tot de Mahayana stroming.  De studiegroep in ons centrum wordt begeleid door Aldi Kloppers en wordt (met toestemming) gegeven aan de hand van lezingen en transcripten die zijn gegeven door de Tibetaans boeddhistische leraar Ven. Dagpo Lama Rinpoche, van wie wij ook de naam van ons centrum Gaden Chokor Ling hebben mogen ontvangen

Aldi heef tot nu toe ruim 25 jaar lessen van Ven. Dagpo Lama Rinpoche mogen ontvangen en heeft ook vele lessen mogen volgen bij wijlen Geshe Konchog Lhundup, de eerste Tibetaans boeddhistische leraar die regulier in Nederland les gaf.

Gaden Chokor Ling is verbonden met Kadam Choling Nederland, gevestigd in Haarlem, een van de centra wereldwijd die door Rinpoche zijn gesticht om de kennis van de boeddhistische leer te kunnen vergroten en te leren toe te passen.

De lezingen die met enige regelmaat door Rinpoche in Nederland worden gegeven kunnen dan ook worden bijgewoond door degenen die aan de studiegroep deelnemen.

Tevens wordt men op de hoogte gehouden van andere activiteiten die aan de boeddhistische beoefening gerelateerd zijn in ons centrum en daarbuiten.

Bijeenkomsten Studiegroep

Maandelijks op zaterdag de verschillende data worden per halfjaar vastgesteld, de studietijd is van 10.00u tot 12.00u

Voor 2024 zijn dit:

17 februari 
16 maart 
20 april 
18 mei 
15 juni 
21 september 
19 oktober
16 november
14 december

Kosten

Bijdrage is op basis van Dana, dus eigen inzicht en draagkracht