Hatha Yoga

De laatste jaren heeft de beoefening van yoga een enorme vlucht genomen in de westerse wereld. Er zijn sterk fysiek gericht vormen en meer meditatief gerichte stromingen.

In Gaden Chokor Ling vinden wij de middenweg belangrijk, een oefening (Asana) mag een uitdaging zijn maar dan alleen op persoonlijk niveau, er is nooit sprake van competitie.

Dat betekent dat de beoefening van yoga voor iedereen toegankelijk is en voor ieder een mogelijkheid biedt om de eigen capaciteiten gaandeweg  te versterken en naar eigen kunnen uit te bouwen.

De oefeningen worden vloeiend uitgevoerd met veel aandacht voor de manier van ademen, de adem wordt bewust ingezet als ondersteuning voor de uit te voeren oefeningen.

Meditatieve aandacht

Om de oefeningen volledig tot hun recht te laten komen is ook aandacht nodig, meditatieve aandacht gericht op zowel lichaam, adem als bewustzijn. Deze drie vormen de basis van een goede yogapraktijk, de resultaten hiervan zijn ondermeer :

  • Fysieke souplesse
  • Kracht opbouw
  • Rust (ontspanning en tevredenheid (Samtosha) zowel fysiek als mentaal)
  • Adembeheersing (tijdens de oefeningen en in specifieke ademtraining ofwel Pranayama)
  • Aandachtstraining (mindfulness. meditatie)

Tijdens de lessen wordt  zo nu en dan ook tijd ingeruimd voor theoretische achtergronden, daarnaast worden er  van tijd tot tijd verdiepingslessen  georganiseerd.

Lestijden

Maandag
19:30 tot 20.45 – Docent Daniëlle Noppen

Dinsdag 
20.00 tot 21.15 – Docent Aldi Niemeijer

Woensdag
09.30 tot 10.45 – Docent Aldi Niemeijer
20.00 tot 21.15  – Docent Daniëlle Noppen

Donderdag
19.30u tot 20.45 – Docent Aldi Niemijer

Vrijdagochtend 
10.00 tot 11.15 – Docent Aldi Niemijer – locatie Ridderkerk
10.00 tot 11.15 – Docent Daniëlle Noppen

 

Docenten

Aldi Niemeijer

Volgde de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte met als voornaamste leraar Jos Plenckers.en studeert nu met regelmaat bij Sri Shamji Bhatnagar Nadi Yoga.

Specialisaties : Chakra psychologie, Mantra/Yantra, Pranayama, Yoga voor kinderen en Ayurvedische massage.

Een goede theoretische basis is erg belangrijk maar de ervaring van het vele jaren oefenen en lesgeven heeft een enorme verdieping met zich meegebracht. Inmiddels geeft zij met plezier en enthousiasme ruim 25 jaar yogales aan mensen van alle leeftijden en gezindten.

Daniëlle Noppen

Volgde de Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte met de specialisaties  Zwangerschapsyoga, Adem en Pranayama, Ayurvedische beginselen

Kosten

Het lesgeld is naar 40,- per maand verhoogd.
Een proefles is zonder kosten.

Wat mee te nemen?

Gemakkelijke, liefst katoenen kleding
Grote badhanddoek
Matten, kussens en plaids zijn aanwezig.