Aiki-Jutsu

Aiki-jutsu behoort tot de martial arts, ofwel oude Japanse krijgskunsten waarvan de basis al meer dan 1000 jaar geleden is gelegd. Aiki- Jutsu is een verdedigings “sport” uit Japan die zich kenmerkt door cirkelvormige bewegingen waarmee de kracht van de aanvaller wordt weggeleid en een nieuwe richting wordt gegeven, de bewegingen zien er soepel uit maar zijn niettemin zeer effectief.

Aiki- Jutsu is een prachtige manier om te leren op niet agressieve wijze toch weerbaar te zijn. De sport is, naast het verdedigingsaspect, ook vooral leuk om te beoefenen omdat alle bewegingsmogelijkheden van het lichaam worden aangesproken. We oefenen met een enthousiaste groep mensen, samenwerking is belangrijker dan competitie. Tijdens de trainingen wordt ondermeer aandacht besteed aan conditie, technieken, reactievermogen, concentratie en souplesse. Er zijn diverse erkende leraren die afwisselend lesgeven.

In onze Dojo is het mogelijk jezelf verder te bekwamen en kyu graden (banden) te behalen, dit gaat d.m.v. vastgestelde examens, deze examens worden afgenomen door daarvoor bevoegde leraren verbonden aan Wakai Ryu en zijn internationaal erkend.

Voor wie

Voor iedereen vanaf 14 jaar die zich wil bekwamen in deze prachtige verdedigingssport.

Lestijden

Maandagavond
van 19.30u tot 21.00u

Kosten

De kosten van de aiku-jutsu lessen zijn 30,- euro per maand (per kwartaal te voldoen), voor de stages zal een extra bijdrage worden gevraagd. Een proefles is gratis.

Kleding

Een judopak is voldoende, er is een kleedruimte aanwezig, op den duur kun je een Hakama (traditionele zwarte of blauwe broekrok ) aanschaffen

Onze relaties